Beleef de vrijheid!
Erlebe die Freiheit!
   Experience freedom!
Bezoek onze Facebook pagina! Follow us on Twitter!

Beleef de Vrijheid! 

 

Uit de geschiedenis ontstond een modern museum op één van de mooiste plekken van Nederland. Tussen heuvels en bossen is het verleden tot leven gebracht in het Bevrijdingsmuseum, ten zuidoosten van Nijmegen en Arnhem. In het museum maak je de aanloop naar de oorlog mee, ervaar je de bezettingstijd, vier je de Bevrijding en zie je de wederopbouw van Nederland en Europa. Door middel van geuren, interactieve presentaties, diorama’s, modellen, originele films en geluidsfragmenten wordt de bevrijding op boeiende wijze verbeeld. Het museum toont aan jong en oud de actuele betekenis van democratie, vrijheid en mensenrechten.


Klik op bovenstaande parachutes voor meer informatie. 

Naast het bezoek aan de vaste tentoonstelling hebben wij mooie groepsarrangementen, evenementen, wisselexposities, speciale programma's voor het Basis- en Voortgezet Onderwijs en het MBO en Hoger Onderwijs en er kan een bezoek gebracht worden aan de spannende Bandritzer.

Voor meer informatie kunt u bellen naar 024-3974404 of het contactformulier invullen.


Vanwege vernieuwing van de vaste expositie, in het kader van de voorbereiding op de nieuwbouw, is de Maquette “Operatie Market Garden” niet te zien voor publiek in de periode van 21 september t/m 20 oktober 2017. Excuses voor het ongemak.

         

 

Berg en Dal, Market Garden, Operatie Veritable, Rijnlandoffensief, Groesbeek, Dagje Uit, Gelderland, Familie uitje, dagje weg, toerisme, herdenkingen, kinderen, Nijmegen, 82nd airborne, parachute,

Zoek:

NIEUWS

  • Tijdelijke tentoonstelling 'De SS: Veelzijdig Extremisme'

    De SS is één van de beruchtste organisaties uit de geschiedenis. De naam SS roept vrijwel onmiddellijk beelden op van blonde Ariërs, meedogenloze kampbewakers en doodseskaders.
    Lees verder..
  • Avondsymposium 'Water als wapen'

    Nederlandse en Duitse historici laten op 4 oktober 2017 tijdens het avondsymposium ‘Water als wapen’ in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek hun licht schijnen over een thema dat ten onrechte lang buiten de schijnwerpers is gebleven.
    Lees verder..
  • Korte theatervoorstelling ‘Het wachten’

    Op woensdag 27 september 2017 is de korte theatervoorstelling 'Het wachten' in het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek te zien.
    Lees verder..
  • De Nachtheksen

    Op 21 september a.s. organiseert het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 de laatste lezing in het kader van de tentoonstelling “Rosie the Riveter”.
    Lees verder..
  • Bevrijdingsfestival en Kindervrijmarkt 2017

    Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek organiseert op zondag 17 september a.s. het jaarlijkse Bevrijdingsfestival met diverse leuke activiteiten.
    Lees verder..

ARCHIEF


JA, IK WORD VRIEND!

Ik help het museum met € 20,- of meer om verder te werken aan haar doelstellingen. Eén van de doelstellingen is het in beeld brengen van de gebeurtenissen rond de bevrijdingsgeschiedenis van Nederland en Europa. Ook besteedt het museum aandacht aan de thematiek van democratie, mensenrechten en vrijheid. Lees hier meer over uw vriendschap.  Banknummer: RABO117428876, IBAN: NL14RABO0117428876, BIC/SWIFT: RABONL2U.